Puteti ajuta copii bolnavi de Spina Bifida si Hidrocefalie directionand 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Romana Spina Bifida si Hidrocefalie

dati clik pe imagine pentru a descarca formularul Declaratia 230
Tinerete si Jurnalism-concurs interjudetean de reviste scolare!

luni, noiembrie 30, 2009

Sf. Andrei sau 1 Decembrie


Pana acum faceam o paralela intre sarbatorile romanesti si corespondentele lor din strainatate (Valentin vs. Dragobete, Halloween vs. Noaptea Sf. Andrei). Dar hai sa incercam sa vedem daca se pot pune in balanta o sarbatoare religioasa crestineasca cu Ziua Nationala.
Cand eram mai tanar oleaca parca abia astepta lumea sa mearga la Alba Iulia. Si tineri, si batrani, ba chiar si politicienii. Acum parca s-a mai rarit interesul fata de Ziua Nationala; (sunt curios care dintre politicieni-si canditatii la prezidentiale-o sa-si faca aparitia in Ardeal).
Nu ca sunt ultranationalist, dar un pic de mandrie nationala ar trebui sa avem si noi. Uitati-va la manifestarile de 4 Iiulie sau 14 Iulie. Acum nu vreau sa se ajunga la cele de tipul 23 August, dar un pic de Tricolor nu strica.
Sa ajung la paralela. Vor fi mai putini adepti ai Zilei Nationale decat cei bucurosi ca au o zi libera sa mearga la biserica de Sf. Andrei.

P.S. Nu uitati sa mancati usturoi.

Niciun comentariu: