Puteti ajuta copii bolnavi de Spina Bifida si Hidrocefalie directionand 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Romana Spina Bifida si Hidrocefalie

dati clik pe imagine pentru a descarca formularul Declaratia 230
Tinerete si Jurnalism-concurs interjudetean de reviste scolare!

vineri, iulie 03, 2009

E bine de stiut

Ati auzit de "PSOREMISS" Centru Medical Dermatologic?
Daca nu, sa va spun cateceva despre el (bineinteles dupa ce am accesat pagina lor).


  • Centrele PSOREMISS fac parte dintr-o reţea internaţională, în care se pune un mare accent pe cercetare, pentru descoperirea celor mai noi soluţii de tratament în psoriazis.

  • In clinicile Psoremiss se trateaza cu precadere bolile de PSORIAZIS si ACNEE prin metode unice si cu aparatura de ultima generatie.

  • PSORIAZIS - Tratament unic fara corticoizi -Axat pe problemele psihice, tratamentul pe care îl promovăm ajută bolnavii să-şi recapete echilibrul modal şi să conştientizeze că pot trăi foarte comod cu această boală, dacă se respectă câteva reguli simple. Lumea ar trebui să ştie că psoriazisul nu este contagios, că boala nu se transmite prin atingere şi – cel mai important – ar trenui să nu se ferească de bolnavi, ...

  • ACNEE -Tratament revolutionar prin terapie fotodinamica -Clinica Medicala PSOREMISS aduce pentru prima dată în România un tratament revoluţionar în fotodermatologie numie terapie fotodinamică, cu aplicaţii în diverse domenii ale dermatologiei şi dermatocosmeticii cum sunt acneea, îmbătrânirea cutanată, etc.


Poate vreti sa stiti ce vor sa fie aceste boli (nici eu nu le stiu numai dupa nume-daca vezi ceva imagini parca iti cam dai seama). Parca am vazut mai demult la TV pe unul de care se zicea ca ar avea "maini de gaina"-parca semana ceva cu psoriazisul, dar mult mai urat:

Ce este psoriazisul ?

Psoriazisul este o afecţiune dermatologică caracterizată prin apariţia de leziuni roşiatice acoperite de scame alb-sidefii, uneori foarte groase. Poate apărea oriunde pe corp, dar localizările predilecte sunt coatele, genunchii, pielea capului. Poate îmbrăca diferite forme clinice după aspectul leziunilor cutanate (dimensiunea lor), culoarea, aspectul (uscat sau zemuind) suprafaţa afectată. Severitatea bolii creşte atunci când se însoţeşte afectarea articulaţiilor (în special articulaţia mâinilor şi picioarelor) cu dureri şi tumefacţia importantă a acestora, ceea ce are consecinţe asupra desfăşurării activităţilor zilnice ale persoanei respective. Poate apărea la orice vârstă, dacă părinţii (unul dintre ei sau ambii părinţi) au psoriazis, riscul copilului de a face boala este mai mare, dar în foarte multe cazuri nu se poate descoperi nici un membru al familiei care să fi avut această afecţiune. Psoriazisul nu este boală contagioasă (nu se ia prin contact fizic cu persoana respectivă) şi nici ereditară (nu este obligatoriu ca şi copilul să facă psoriazis.

Ce produce psoriazisul ?


Factorii declanşatori ai bolii diferă de la caz la caz. Apariţia bolii depinde foarte mult de starea neuropsihică a pacientului. Stresul, supărările, şocurile psihice, accidentele, pierderea unui membru al familiei pot duce la apariţia bolii. La adulţi, boala poate apărea şi din cauza consumului unor medicamente – antiinflamatorii nesteroidice (Indometacin sau Fenilbutazonă), betacarbonaţi (Propanol, Atenolol) sau săruri de litiu (folosite în tratamentele psihiatrice). La copii, am întălnit cazuri când psoriazisul a fost declanşat de o simplă strptococie – o amigdalită de exemplu. De asemenea alimentaţia neadecvată, consumul de alcool pot declanşa psoriazisul.

Cum se tratează psoriazisul ?

Echilibrul psihologic al pacientului este determinant pentru ameliorarea bolii. Din nefericire, majoritatea bolnavilor sunt afectaţi psihic chiar de prezenţa bolii, care ridică probleme estetice, mai ales la femei. Aspectul urât şi şi dureros al leziunilor il face pe bolnav anxios, lipsit de încredere în pripria persoană. Ca urmare, el tinde să se izoleze de societate şi de familie, devine apatic, indiferent la micile, dar necesarele bucurii ale vieţii, devine depresiv şi este pândit de eşecuri afective şi profesionale, ce pot să ducă la tentative de sinucid.


preluat de la PSOREMISS

Niciun comentariu: