Puteti ajuta copii bolnavi de Spina Bifida si Hidrocefalie directionand 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Romana Spina Bifida si Hidrocefalie

dati clik pe imagine pentru a descarca formularul Declaratia 230
Tinerete si Jurnalism-concurs interjudetean de reviste scolare!

joi, august 30, 2007

Turkey ziua 8

Plecarea

miercuri, august 29, 2007

Turkey ziua 7

29 AUGUST 2007 MIERCURI

marți, august 28, 2007

Turkey ziua 6

28 AUGUST 2007 MARTI

Am fost iar in ALANYA

Am urcat un pic la cetate. Pana la jumatate. Era prea cald sa urcam mai sus si cu pitica in spate e si mai greu.
Am vazut cateva locuinte ale localnicilor.
Foarte saracacioase. Poate erau cateva si parasite. Dar si cateva noi. Nu stiu cum fac rost de apa.
Am trecut si pe langa vestitul turn "Turnul Rosu" . Construit pe la 1233 si renovat la 1951; 22m diametru si 33m inaltime. Nu am urcat.
Aveau si ceva sistem de preluare a marfurilor intr-un
golf artificial.Apoi am fost un pic si prin oras la plimbare si cumparaturi.

luni, august 27, 2007

Turkey ziua 5

27 AUGUST 2007 LUNI

Idem
Suntem mai rosii un pic, asta e singura diferenta.

Cand am ajuns la amiaza in camera-surpriza; pe paturi ne asteptau niste aranjamente din hybiscus si ... prosoape.

19:00 Mergem la masa si la















BAIEEEEEEE!

duminică, august 26, 2007

Turkey ziua 4

26 AUGUST 2007 DUMINICA

Nici nu se vede ca a fost duminica. Programul obisnuit:
trezire-mic dejun-plaja-pranz-"somn de frumusete"-cina-baie-spectacol-nani


Am incarcat sa schimbam camera, dar nici o sansa. Nici nu te baga in seama.


Ca o concluzie pana acum:

"+" - uri

+ statiune e frumoasa nu ai ce baga de vina
+ plin de verdeata, e drept plantata
+ si munte si mare, mai mult mare decat munte totusi
+ apa curata, nu ai vazut pic de mizerie aruncata in mare, sau alge ceva
+ apa calda, prea calda chiar
+ soare
+ paturi bune








"-" - uri
- caldura mare
- aceeasi mancare
- sucuri la dozator
- bere naspa
- igrasie
- 3 canale rusesti la TV
- aerul conditionat nu are decat Pornit/Oprit si e blocat pe temperaturi minime-am racit
- numai rusi
- activitati extra scumpe
- nu prea ai ce face

sâmbătă, august 25, 2007

Turkey ziua 3

25 AUGUST 2007 SAMBATA

AM FOST IN ALANYA

la ora 9:45 am luat busul spre oras (1,5 Euro/pers). Pentru inceput mi s-a parut ca tot orasul e un bazar. Plin de hoteluri de 2-3 etaje care la parterau magazine. Toate strazile pavate. Preturile destul de mari. 1L de Sprite- 2 $, inghetata- 3 lire; dar am gasit si o alimentara ieftina.
Am vizitat portul (o multime de ambarcatiuni), celebrul turn, dar la cetate nu am mai urcat. Orasul vechi este pe un deal, arata destul de bine, dar Cora nu a fost pornita pe vizita.
Au investit turcii astia in turism si au ajuns sa scoata bani din piatra seaca. Dupa parerea mea Alanya este o zona saracacioasa, dar alceva decat turism nu vezi nimic.
Am luat la Cora o scurta de piele-120 euro (o sa vedem acasa daca am facut vre-o afacere). Am luat si ceva cadouri. 3 cutii de rahat (diverse sortimente)- 5 euro.
ora 15:00 Intoarcerea. Cum am pus-o pe Carmina pe scaun cum a adormit.
Dupa masa acelasi program: nani-cina-plimbare-baie-spectacol-nani.
Eu sunt super incantat de baie. Si Carmina, dar e mai incantata de spectacol. Cu gura cascata se uita cum se prosteau aia.
ora 24:00 Nani

vineri, august 24, 2007

Turkey ziua 2

24 AUGUST 2007 VINERI

ora 7:30 Trezirea. Pana ne-am invartit pe aici, ne-am pregatit de plaja, pe cand am ajuns era plina ochi. Abia am gasit doua sezlonguri si am plecat la ...
ora 9:30 ... Intalnirea cu ghidul. Altul dacat cel care ne-a luat de la aeroport, dar tot rusnac (din Chisinau). In hol cele doua persoane care au venit cu noi (mama + baiat la 11-12 ani din Arad) si un grup mai marisor din Bucuresti. Si ei au probleme-i-au imprastiat prin toata statiunea si catva au si igrasie. Au incercat sa trateze cu ghidul, dar dupa parerea mea nu se va rezolva nimic. Cica duminica la 11 ne schimba camerele.
Bun, la plaja. Super fain. Apa limpede, curata, calda si sarata. Pitica s-a distrat de minune. Mi se pare ca este o plaja amenajata, artificiala. Nu are scoici. Soarele arde puternic.
A treia dezamagire- plin de rusi.
Prima impresie buna- sunt de teaba.
ora 12:00 Mergem la masa. Prindem loc la terasa.
A doua impresie buna - mancarea este comestibila. A mancat si Carmina mai bine. Eu am mancat ceva pireu cu ceva carne. Am avut si peste, struguri. Am baut o bere (nu e cine stie ce de ea).
Nu e ea mancare de 5*, dar nu mori de foame. In schimb Cora mananca bine. Gusta din toate si nu e pretentioasa de loc.
Prajiturile -acelasi tip, pe baza de serbet cred. Oricum mare prada. Dupa cum zicea careva, la cata mancare arunca astia lor ce castig le mai ramane? (au ei de unde).
ora 13:00 Nani. Un dus si somn usor.
ora 17:30 Trezirea. Carmina e responsabila. Poate maine mergem in ANALYA.
dupa 19 Cina. Aceeasi mancare.
Am luat-o apoi la picior prin statiune. Am gasit cateva alimentare - aveau de toate ca un bazar.
Pe 1L de lapte, 4 iaurturi Danone cu fructe, 1 Kinder si 2 gume TURBO (care le mai tine minte?) am dat 7 Euro.
Tot langa complexul nostru mai sunt cateva hoteluri de 5*, dar care arata mult mai bine: KEMAL BAY, PASHA BLUE VILLAGE care e chiar luxos, care este dotat cu o gradinita de copii cu un loc de joaca super. Ce s-a mai distrat Carmina.
ora 22:00 La plaja noastra la ora asta Carmina facea baie ( apa super calda, lume putina) cu Laura si Evelina, doua moldovence de la Chisinau. Dupa asta am mers la Amfiteatru unde in fiecare seara se tine un fel de spectacol. Un animator turc (mai tarziu am aflat ca il cheama ANTZ ) distreaza rusii- cred ca toti turcii de aici o rup pe ruseste).
ora 23:00 Somn de voie.

joi, august 23, 2007

Turkey ziua 1

Aici o sa povestesc in cateva zile cum a fost prima iesire din tara.

Click for Alanya, Turkey Forecast



23 AUGUST 2007 JOI

ora 7 ARAD Trezirea si pregatirea de plecare
ora 8:20 Imbarcarea in masina si fuga la aeroport
ora 9:30 TIMISOARA Sosirea la aeroport; checking (verificarea bagajelor); despartirea de bunici si ...
... asteptare
ora 10-10:30 ne-au verificat pasapoartele si bagajele de mana, alta sala-alta asteptare. Incepem sa ne pierdem rabdarea; initial trebuia sa plecam la 11, cand ne-au dat biletele la 11:30, iar la aeroport am aflat ca la 12. Pana la urma la
ora 11:30 imbarcarea. O nava nu prea mare, cu doua motoare in coada. Am urcat pe la coada si am ocupat 3 locuri in spatele aripii drepte; fiind charter nici locuri rezervate nu avem.
ora 11:40 decolarea. Ca la primul zbor un pic de emotii. Ne-a incantat privitul pe fereastra. Zici ca esti pe Google Earth. Toate detaliile: fiecare parcele, fiecare sat, deal si munte. Nu stiu exact pe unde am zburat, dar dupa un timp a inceput sa fie totul mai arid si solul si-a schimbat culoarea; satele mai rare, dar in schimb parcelele sunt mult mai mari. La un moment dat, cred ca am trecut Bosforul.
Cand ne-am apropiat de Antalya am lasat la dreapta Muntii Taurus. Sunt impresionanti.
Aeronava a facut cateva manevre, se inclina cand la dreapta cand la stanga si tremura din toti rarunchii (ceea ce ne-a dat ceva emotii) pentru a se alinia la pista. Coborarea a fost ceva mai "palpitanta" ca urcarea. In sfarsit aterizam.
Apropo de avion; am primit ceva de mancare-o salata de fasole, macaroane cu sos, doua painisoare, unt si o prajiturica.
ora 13:40 ANTALYA Aterizam. Platim viza (12 $ de persoana) si iar asteptam- dupa bagaje de data asta. Dupa o lunga asteptare in holul aeroportului ( nici nu se compara cu cel din Timisoara, au investit turcii in turism, se vede), ne imbarcam in autocare.
I-au cucerit rusii pe turci, peste tot TEZTOUR. Zeci de autocare, autocarase, microbuze de ale lor sa-si distribuie turistii.
ora 14:30 Plecam spre Alanya, cica ne astepata 130 km. Drumul foarte bun-se lucreaza permanent la el. In zona Antalya, dupa cum spune si ghidul, plin de sere ( portocali, smochine, rodii). Ghidul a tot incercat sa ne dea detalii, dar mai trebuie sa invete, nici nu avea la cine-eram tare obositi si vream sa ajungem odata. Tot drumul este impanzit de hoteluiri si pensiuni si alte se ridica in permanenta.
ora 17 Ne cazam la receptie-alta asteptare-turcii astia parca au tot timpul din lume. Suntem la o casuta la camera 328. Prima impresie ne-a dezamagit. Nu au astia 5 stele!! Dar pare dragut. Camera este destul de spatioasa; avem un pat dublu si unul simplu. Ceva igrasie in hol si in baie. Nu stim sa inchidem usa-yala ruseasca, se inchide singura. Avem si un televizor cu 3 programe-ai ghicit-rusesti.. Aerul conditionat merge nonstop (abia seara am reusit sa-l oprim de la intrerupator). Inca o chestie: ca sa ai curent in camera trebuie sa introduci brelocul de la cheie intr-un starter.
ora 18? Iesim sa vizitam locurile. Pare dragut; ai si munte ,ai si mare. Casute de 2 si 3 etaje pe un deal; o piscina, un parculet pentru copii, o minizoo (cam saracut-catva porumbei si iepurasi). Restaurantil pare dragut- nu ne primesc la masa decat dupa 19.
ora 19 A doua dazamagire. Mancare naspa. Legume fierte. Cora a mancat ceva. Eu am ciugulit. Carmina nimic. Am primit pentru ea ceva lapte. Habar nu am de care, de capra? sau praf? naspa
ora 20 si ceva Stingerea. La cat am fost de obositi am adormit imediat.

vineri, august 17, 2007

Cheile Galbenei

...Am fost acasa la parinti in Stei jud. Bihor; dupa cateva zile de leneveala am hotarat sa facem o "mica" iesire. Zis si facut.

Am luat autobuzul (dupa ce ne-am trezit la ora 5) din autogara-> spre Abrud;
pasul Vartop
la pasul Vartop am coborat pe la ora 8; iaca ce ajuns acea zona: plina de "vilute", pensiuni si hoteluri.
A urmat o "usoara" urcare pa partea stanga a soselei urmand traseul cu bada rosie printr-o zona plina cu mure si afine cu care ne-am potolit un pic setea
banda rosie
si apoi o caborare de aproximativ o ora prin padurea de fagi si conifere, pe o carare formata de cei ce trag lemne din padure, pana la o intersectie de trasee


si dupa putin timp am ajuns la catonul "Luncsoara"

De aici pe un drum forestier pietruit, pe sub "Dintii Gardului", pe traseul cu triunghi galben.

dupa alta ora, am ajuns la pod la "valea Galbenei".

Am inceput sa atacam cheile de jos in sus pe firul apei, urmand de data aceasta bulina galbena. Este ceva de vis. Cand crezi ca ai trecut de ce e mai greu te surprinde.

Te ajuti de niste cabluri si lanturi montate de oameni binevoitori pentru a nu-ti uda picioarele, nu de alta dar apa e rece de nu stii cum mai te cheama. Dupa ceva vreme insotit de "ghidusul" oficial

ajungi la cascada din Cheile Galbenei


Puteti sa si vedeti:


Urcand apoi pe niste bolovani "inverziti" si clantanind din dinti (musai prin apa)
ajungi deasupra de cascada, intri prin spatele ei in munte si dupa aproximativ 200 de metri prin intuneris si umezeala ajungi in parea pe unde intra apa sub pamant.

O iei din nou la picior, din piatra in piatra, pe cabluri, cand mai sus cand mai jos, mai faci un instantaneu

cu firul apei si dupa iar (ai ghicit) o alta ora ai ajuns la izbucul Galbenei
Urmeaza o urcare si o coborare pana in Poiana Florilor unde e musai sa iei masa

Ai ajuns din nou la triunghiul galben si pentru ca nu am vrut sa ne intoarcem am pornit-o pe acelasi drum forestier intr-un mars fortat ucigator spre Pietroasa, unde am ajus dupa cam 4 ore.Am mai tras niste instantanee pe drum (chiar daca ne-a cam pierit tot cheful) un piesaj,

o floare "coltoasa",

paraul Pietros. Cu amabilitatea a 2 ocazii am si ajuns acasa unde abia am tras o baie si ... Somn usor.

P.S. Altadata sper ca va fi mai bogat in comentarii si imagini.